Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi

Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi, Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi kapsamında Türk sinemasına emek vermiş kişilerle sözlü tarih çalışması yaparak, "yaşayan tarihi kaynakları" kayıt altına almaya çalışıyor. Öncelikle araştırmacı ve sinema öğrencilerini hedefleyen ve özünde arşivleme ve belgeleme refleksini barındıran bu proje, hiçbir ticari kaygı güdülmeden, tümüyle Merkez'in kendi teknik imkanları ve çeşitli okullardan gelen öğrencilerden oluşan gönüllü bir ekibin özverisine dayanılarak yürütülmektedir.

Tüm çekim kayıtları ve arşivler öğrencilerin, araştırmacıların ve ilgililerin kullanımına açıktır.

Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi kapsamında yayınlanan DVD'leri incelemek için tıklayınız.

2006
1. DVD İlhan Arakon, Bülent Oran, Sezer Sezin