Ramin Matin ile Söyleşi

Mithat Alam Film Merkezi, 13 Şubat Perşembe günü yönetmen Ramin Matin”i ağırlayacak. Saat 18.00’de başlayacak söyleşinin moderatörlüğünü Murat Tırpan üstleniyor.

ramin_matin

Ramin Matin

1977 yılında doğdu. Loyola Marymount Üniversitesi Sinema Bölümü’nden mezun olduktan sonra Bilgi Üniversitesi Sinema Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. İlk uzun metraj filmi olan Canavarlar Sofrası 2011 yılında gösterime girdi. İkinci filmi “Kusursuzlar” (2013) ise Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödülünü kazandı. Son uzun metraj filmi Son Çıkış’ı 2018 yılında tamamladı.

Murat Tırpan

1975 yılında İzmir’de doğdu. Türk Dili ve Edebiyatı alanında filoloji eğitimi aldıktan ve bir süre Türkçe dersleri verdikten sonra akademik kariyerine sinema alanında devam etti. Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi gibi farklı üniversitelerin Sinema-TV bölümlerinde akademisyen olarak çalıştı. Uzun zamandır başta Altyazı Sinema Dergisi olmak üzere, Cumhuriyet, Yeni Sinema, Ayrıntı Dergi, Psikeart, Episode Dergi gibi süreli yayınlarda ve bazı sinema bloglarında film eleştirileri yazıyor.

*Yer kuponlarınızı söyleşi günü saat 9:00 itibariyle Mithat Alam Film Merkezi ön ofisten alabilirsiniz.